9/26/2018

LUKÁŠ

Focení jednoho spisovatele a pozastavení nad poezií




Lukáše jsem poznala na semináři, který se týkal poezie. Byla jsem teprve ve druháku, k poezii jsem si nenašla vztah do teď. Někdo si řekne, že je to jednoduše proto, že jsem zabedněná, ale já vím, že je to proto, že na ni nemám čas. Nesouhlasím s tím, že sbírky se čtou rychle, protože je tam jen pár řádků na jedné stránce, naopak, poezie potřebuje svůj čas, své porozumění, ideálně opakované čtení, musí zaznít. Nedokážu se teď zastavit, abych ji pustila k sobě. Stejný problém mám i u hudby - nevnímám texty, dokud si k nim vyloženě nesednu a nesoustředím se. Vnímám jen hudbu, melodii, rytmus, ale ne slova. Díky tomu semináři jsem si k poezii sednout musela. A jsem za to ráda.
Jak už řekly fotky, Lukáš je spisovatel. Po kliknutí na odkaz můžete zjistit, co vlastně publikuje. Na fakultě, ale i na jiných akcích (většinou zaměřené právě na křty knih apod.) se potkáváme dodnes. Ale až letos jsme se dohodli, že bych ho vlastně mohla nafotit. Prošli jsme si Pardubice, počasí bylo fajn (taky byl červen) a ochutnala jsem to oranžové pití (už asi potřetí jsem zapomněla název).

Tyto fotky mám ráda už kvůli tomu, kolik je na nich zelené (jak jinak). Ale hlavně se mi zalíbilo v Galerie café, kde jsem od té doby nebyla, takže je čas to napravit, když už ten semestr začal. A s poezií se zase pozdravím.

Vaše Sova

3 komentáře:

  1. fotky sa podarili, najviac sa mi paci ta fotena cez okuliare! :)
    s poeziou mam velmi zvlastny vztah. citam ju (aj ked nie prilis casto) a aj ju pisem. citanim vsak vacsinou iba preletim a ani sa poriadne nepozastavym nad tym, co citam. a s pisanim to tiez obcas byva velmi podobne. napisem, co mi prve napadne, zverejnim to na blogu a uz sa nad tym viac nezamyslam. asi som typ cloveka, co ma rad vsetko rychlo a hned. tak potom neviem, ci je vlastne poezia tak celkom pre mna. ale mam ju vlastne rada.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé fotografie. Nejvíce se mi líbí ta předposledí - s novinama. :)
    Jinak já si s poezií příliš nerozumím. Mám ráda jen Kytici a zbytek mě zatím nijak neoslovil. :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky krásné jako vždycky, ale ten Lukáš mi připadá namyšleně... jako každý nový autor. :)

    OdpovědětVymazat