5/11/2018

MODELKA? NE. (1)

O fotografie se postarala Zuzana Růžičková.







Buď už jsem tak vymetená, nebo nevím, ale nenapadl mě jiný výraz, než modelka, i když ho, zvlášť ve spojitosti s mou osobou, nemám ráda.

Kdykoliv jsem se měla objevit na stylizované fotce, vymýšlela jsem to sama. Pokud mě fotil někdo jiný, a já v tom neměla prsty, nebo jsem nevnímala, že mě vůbec někdo fotí, jednalo se prostě jen o momentky. Když jsem se ale fotila, přece jen jsem si přála, aby se o mě někdy postaral někdo jiný. Využil vlastní vizi, vlastní prostředky (lepší techniku), abych zjistila, jestli jsem vůbec použitelná, když už do podobných věcí nutím druhé.

Dejme tomu, že o tomto dumám asi od patnácti. Dokopala jsem se k tomu až o 8 let později, ozvala se dvěma jediným lidem, jejichž tvorbu sleduji a výrazně se od sebe liší.

V březnu jsem se sešla se Zuzkou, nebydlíme od sebe daleko, tudíž nebyl problém se vidět, jakmile jsme měly obě čas. Bavilo mě to, venku bylo dost chladno, ale o to míň mi vadilo válet se v suché trávě a být poházená větvičkama, protože jsem měla jistotu, že v ní nebudou pavouci, ze kterých mám smrt.
Nesvá jsem byla z jediné věci. Šlo o fotky pro Zuzku (ne pro mě), takže jsem nechávala veškerou vizi na ní. V jednu chvíli jsem seděla obalená dekou, na hlavě měla věnec ze suché trávy, hned na to jsem se válela v šatech, což nahoře vidíte, pak jsem pro změnu ležela těsně před bažinou (viz. černobílá fotka), do které jsem málem zajela. Sundávala jsem si tílko z ramen, aby to vypadalo, že na sobě nic nemám, a schovávala jsem se za kmeny stromů. Při focení jsem ale viděla pouze jednu fotku, u zbytku jsem neměla sebemenší tušení, jak vypadám. V hlavě mi běželo jen - tak je to dobré, nebo ne? Nevadí, uvidíme, je to pro ni.

Ale moje mínus je to, že jsem se ani nezeptala. Prostě jsme toho stihly za krátký čas opravdu hodně a najednou bylo po všem. A teprve na samotném konci Zuzka zjistila, že já se nikdy fotit nenechala, že běžně fotím druhé a nemám ani v plánu před objektivem zůstávat.

V dubnu jsem ale zažila focení druhé, úplně jiné. Zuzčinu práci mám opravdu ráda a dělá mi radost, že patřím mezi zrzky, které si zařadila do alba. V případě Marka nejsem na fotkách já, ale má duše. To uvidíte příští neděli.

Vaše Sova

8 komentářů:

  1. Máš nádherné rysy a fotogenická jsi přirozeně; oba fotografové museli být více než spokojení. Povedené fotky!

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi TAK nádherná. Ach ach <3 budeš mojí múzou, už to vidim.

    OdpovědětVymazat
  3. Je škoda, že před objektiv neskáčeš častěji, tohle je vážně nádherná práce. Jsi krásná baba, máš úžasnou barvu vlasů a celá ta kompozice je prostě parádní. Já se ve fotkách sice nevyznám, ale hrozně se mi to líbí, nádherné fotografie! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já už to říkala několikrát, že tě chci fotit! Tak doufám, že až pojedeš někdy do Prahy, že mi věnuješ chvíli času a něco nafotíme, protože aby ses neustále schovávala za foťákem by byla hrozná škoda! Nejvíc mě uchvátila ta černobílá ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Náhodou, já bych ti "modelko" klidně říkala. Před objektivem ti to sluší, jsi krásná, máš krásný rysy. (A vlasy.♥) A na to, že jsi před objektivem stála poprvé, to vůbec nevypadá. Fotky jsou přírozený, výrazy v obličeji taky super. :) ale nemůžu si pomoct, ale ta černobílá ve mě hrozně evokuje mrtvolu. Ještě když píšeš, že je to u bažiny. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Většinou jsou skromné ty slečny, které jsou nejzajímavější. :-) Moc Ti to sluší a Zuzky styl focení je parádní. Perfektně se tou úpravou hodí právě k Tvé rezavé hřívě. ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Neskutočne nádherné fotky a ty si naozaj nádherná žena <3 Odpadla som keď som videla fotky...wow

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat