3/25/2018

JARO, VZBUĎ MĚ!

Když nestíhám zaznamenávat, co dělám, znamená to, že žiju. Nebo ne?









Konečně jsem si našla chvilku, abych tady zastavila mé strašení se zimou. Myslím, že už jsme si jí užili až až, ale ne, že bych byla překvapená. Je to tak každý rok, jsme unavení, zima se zdá být dlouhá, jé, dívej, slunko, s dobrou náladou rozepínáme bundu, i když na nás hledí stupně a říkají si, co blbnem. Protože týden na to udeří ještě studenější vlna, boříme se do bundy, kabátů, do sebe...

Když už tady jaro konečně je, nemáme na něj sílu, nejsme připravení ho vítat s otevřenou náručí, alespoň já ne. Je tady, je hezky, náladu mi zlepšuje, ale jsem rozbitá.

Nepsala jsem a fotila málo - z prostého důvodu, kterému stále říkáme škola, ať už vypadá jakkoliv. V letošním zimním semestru jsem měla jedno z nejhorších zkouškových, velmi náročných i na psychiku, vzhledem k tomu, že jsem pocítila nátlak ze všech stran.

Pořád něco dělám, pořád se něčemu věnuju, pořád se snažím stíhat i přátele, rodinu (ano, babička stále perlí, snad se k tomu někdy dostanu a podělím se s vámi), dokonce jsem si v pátek vyzkoušela roli modelky a nechala se fotit někým jiným, někým, jehož práci obdivuji a těším se na výsledek (nebo bojím?).
Taky jsem se rozhodla přihlásit na Erasmus. Nic nemusí vyjít, těžko říct, všichni nás chlácholí, že se hlásí málo lidí, tudíž jsou šance velké, ale já to zkusila spíš z hecu, protože (co si budem), už mi zbývá poslední rok a půl studia, tak by to chtělo nějakou pěknou tečku, i když mé studijní výsledky nejsou nijak valné, školu prostě na prvním místě nemám.

Jo a navštívila jsem Berlín. Holky z bytu mi zaplatily cestu jako dárek k narozeninám a Vánocům dohromady, jelo se až první víkend v březnu. Mám pocit, že jsme navštívily úplně všechno, tak hektický víkend to byl, ale jsem spokojená a nadšená ze všech míst. Jak jsem to řekla? Ano, jsem kochací typ. Takových výletů víc.

Na závěr? Fotka je čerstvá, jak jen může být. Včera jsme konečně vyvenčili Lucinu, myslím, že jsme to potřebovaly obě. Opět jsem byla zdobit perníky na Velikonoce, tentokrát se přidal i Samec.

Tímto vám chci popřát krásné svátky velikonoční, doufám, že nám vyjde teplé počasí, všichni na chvíli vypneme a užijeme si ten čas tak, jak se každému hodí.

Vaše Sova

18 komentářů:

  1. Fotka je veľmi pekná a rovnako tak aj spracovanie článku! :) V Berlíne som ešte nikdy nebola, ale fotky odtiaľ sú vždy krásne, držím palce, nech ti to s Erasmom výjde :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  2. Berlín se mi taky hodně líbil, ačkoliv jsem v něm byla sama a v té nejpošmournější zimě. Působil na mě jako město, co se umělo obdivuhodně vyrovnat se svojí historií.

    Erasmus je skvělá zkušenost, tak držím palce, ať vše klapne. Alespoň mně to dalo více, než zbylé 3 roky bakaláře.

    OdpovědětVymazat
  3. Teším sa na výsledok fotenia, som si istá, že bude čarovný. :) Na Veľkú noc sa teším tiež a dúfam, že bude vonku príjemne, rada by som si zašla konečne na nejakú dobrú túru.

    OdpovědětVymazat
  4. Ať ti vyjde ten Erasmus! Taky se chci přihlásit. Je to podle mě skvělá zkušenost. Chceš spíš studijní pobyt nebo stáž?

    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, že fandíte (já to beru sportovně až skepticky :D, takže uvidíme). Uvažovala jsem i o stáži, ale v tomto případě vyhrál studijní pobyt, přece jen, v mém oboru toho zase tolik nenabízejí.

      Vymazat
  5. Byla jsem rok jako au pair a byla to neskutečná zkušenost, tak jako je Erasmus.. Přeji, ať ti to vyjde a hlavně ať se ti tam líbí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tobě také hezké svátky :) Musím říct, že mě zaujalo tvé členění textu, je to jako novinový článek, moc pěkné :) Přeju, ať ti ten Erasmus vyjde, mě tohle hodně lákalo, ale přiznávám, že jsem na to velký srab. Mám problémy s úzkostmi a asi bych nezvládla odloučení od všech na celý semestr. Jinak to musí být ale skvělá a cenná zkušenost :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkná fotka.
    Do Berlína bych se chtěla také podívat.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  8. S tím zkouškovým mě to mrzí :(. Erasmus jsem obdivovala všechny, co tam jedou, protože já bych to nedala, ale spíš bych chtěla na jazykový pobyt :). V Berlíně jsme byli minulý rok v létě a je to krásný město :).

    Také přeji krásné Velikonoce! :) a fotka je pěkná ! :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  9. To máme podobně. Zkouškový v zimním semestru bylo zlo.. nejhorší byla makroekonomie. Opravdu snad nejhorší zkouška, co jsem zatím skládala :D a doufám, že už nic horšího nepřijde. Jinak na Erasmus držím palce, je to skvělá příležitost, je škoda to nezkusit :).

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná fotka, s tebou musí být fotky jen krásné... jsem rád že tě zase vidím.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Sovi, Erasmus jen doporučuji!!! Držím Ti palce. Kam bys jela? :-)

    OdpovědětVymazat
  12. A teď už bude zase všechno veselejší, i když dneska ráno mi pěkně mrzly kotníky:) Stejně jak u předešlého článku doufám, že se dočkáme fotek z Berlína a jak si dělala modelku:)

    OdpovědětVymazat
  13. Sice jsem školu tak trochu zakopala, ale mám práci a do toho pár projektů okolo a musím říct, že taky občas mívám stavy, kdy prostě nestíhám vlastně vůbec nic. A taky se na mě teď ten hektickej čas podepsal, už dva týdny marodím a doktor nějak neví, co se mnou. :D
    Držím palce, ať vyjde ten Erasmus! Když už nic jiného, byla by to alespoń skvělá zkušenost. :)
    Musím říct, že mě tvůj blog zaujal. Přece jen další tak trochu fotoblog, tak trochu povídací blog. Myslím, že mě to tu bude bavit. Právě sis našla dalšího čtenáře.♥ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc mě to těší a děkuju. ♥♥♥ :) Tak to ti tělo říká jednoznačně STOP a je čas na chvíli vypnout, ať se může dát zase dohromady, ať tě to brzo přejde.

      Vymazat
    2. Nemáš vůbec za co. Děláš, co tě baví, a děláš to dobře. :)
      Přesně, myslim si to samý. Proto se teď snažím dělat minimum věcí. Ale stejně mi to nedá a něco prostě dělat musím. :D Každopádně děkuju!

      Vymazat