11/26/2017

VLASY

Nečekejte dojemný muzikál ani příspěvek fashion bloggerky

Letos jsem se rozhodla radikálně zkrátit dlouhé vlasy, které jsem měla od nepaměti. Právě tu nepaměť teď s vámi budu sdílet.

Naštvala jsem se. Pokaždé, když jsem přes léto rozčesávala vlasy, nadávala jsem, že bych to mohla dělat každých 5 minut, a stejně budou vlasy zasukované. Extrémně se ničily, pravděpodobně za to mohl nevhodně zvolený šampon, ale donutilo mě to zamyslet se nad jednou věcí.

Od té doby, co jsem ostříhala hřívu na kratší hřívu (2015), sledovala jsem každý milimetr, jestli už vlasy rostou, jestli budou zase tak dlouhé jako dřív, sledovala jsem ostatní holky, co měly dlouhé vlasy, jestli mají konce zničené, nebo jak to sakra dělají, že jejich vlasy vypadají tak zdravě.

A dost. Slovo nůžky jsem zařvala tolikrát, až bylo rozhodnuté. Čekala jsem jenom na kamarádku, která mě stříhá už věčnost. A bylo. Shodit ten zničený hnus (po rozhodnutí se stával čím dál tím menším zlem, ale já nepolevila), nechci už řešit každý milimetr, jestli je delší, nebo zničený, jestli to roste, nebo padá... Nic. Prostě krátké vlasy jsou krátké, nemůžou být "delší", nemám potřebu, aby byly delší.

Jsem teď spokojená, vím, že ke mně tento střih patří (nejsem jediná, kdo to říká), nemusím se stresovat délkou, když žádná extra není, vlasy můžou být zdravější, když ne, prostě je zase zkrátím zpátky...

Ale jak jsem na tom vlastně byla dřív? Vypadá to, že jsem se vrátila do "délky", kterou jsem měla ve školce... Však se sami podívejte. 

















Školka vs. 1. a 2. třída
Tyto tři fotky vystihují celkově koloběh krátkých, dlouhých, krátkých vlasů blonďatého prcka
 2010
Přeskakuju základku, ve které jsem nosila vlasy věčně v gumičce, buď jeden culík, nebo dva...
Na přelomu 8. a 9. třídy jsem si uvědomila, že nechci být pořád stejná šedá myš (včetně barvy vlasů, i když na tu jsem ještě dlouho nešáhla), objevila řasenku a tužku na oči, vlasy nechala prostříhat.
 2011
Obchodka, postupné odhazování mikin, skladování svetrů, zkoušení legín... 
Je vidět, že jsem se vrátila k ofině (kterou jsem měla naposledy v 8. třídě), ale nechala ji zase odrůst. Jak tak čučím, docela ty vlasy rychle rostly, pokud jsem zase nevlezla pod nůžky.

2012
Až na podzim jsem se rozhodla pro "změnu". Opět ofina, tentokrát mi ale vydržela celé 3 roky. Navíc jsem už sáhla i po barvě, horní jsem chtěla co nejpodobnější k té mé, ale podbarvila jsem je kaštanovou.

 2013
Kompletní ofinatý rok. Vlasy postupně záhadně houstly a začínaly se podobat hřívě. Barvila jsem je celé, většinou u mě vyhrával kaštan.
2014
Hřívnatý rok, ale taky poslední s ofinou, tu už jsem na konci roku nenechala zastřihnout, ale čekala až doroste. Nikdy jsem neměla delší vlasy než v tom roce. Barvila jsem se tmavším kaštanem, do světlé to nechávala vyblednout. (Snažila jsem se hledat fotky s rozpuštěnými vlasy, ta uprostřed ale ukazuje, jak jsem je nosila nejčastěji.)
 2015
Vlasy tmavé, vlasy zničené. V létě jsem řekla: "Všechno, co je zničené, pryč." Tak se stalo. Trošku jsem litovala, ale hlavně jsem chtěla zdravé vlasy, na co mít to odporné, zacuchané... Z tmavé jsem se začala barvit světlou zrzavou.
 2016
Loni už jsem nedělala žádné radikální změny. Klasicky jsem si nechávala zastřihávat konce, od léta jsem se stala věrná odstínu "zářivý červený kaštan", který vybledne do světlé zrzavé a vypadá přirozeně. Barvím se třikrát do roka, což hlásí odrosty jako prase. Nedělám si srandu, bývá mi pochváleno ombré.
 2017
Letos jsem se naštvala. Vlasy se začaly extrémně ničit, už víckrát jsem přemýšlela o radikálnějším zkrácení. Tak se stalo.


Chtěla jsem trošku osvětovější článek, vyvrbila se z toho přehlídka mého ksichtu od školky. Nedávno jsem oslavila 23. narozeniny, myslím, že tímto si budu dobře pamatovat, kdy jsem se rozhodla pro změnu. Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží, co mě napadne zase. Každopádně, všimli jste si správně - i když se jedná o změny, nic není extra, barva podobná, střihy podobné, jednoduše se snažím pořád vypadat přirozeně. Najděte si i vy to své.

Vaše Sova 

13 komentářů:

  1. Bože, ty máš nádherný vlasy! A přesně tu barvu, kterou jsem vždycky chtěla. Pořád váhám, jestli do ní jít. Moc ti to sluší a obdivuju tvou odvahu. Já jsem už dvakrát shodila vlasy do pasu na úplně krátko. Znám ten pocit. Ale stejně miluju dlouhé vlasy, i na chlapech :) Asi úchylka.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemůžu se ubránit úsměvu :). Taková malinkáá Verunkaaa <3

    OdpovědětVymazat
  3. Pristalo ti to s dlhými aj krátkymi. :) Najmä farba na poslednej fotke je úžasná! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, parádně udělaná článek a krásné fotky :) Ta poslední foto je super :)

    OdpovědětVymazat
  5. it's a very interesting and lovely post!
    www.recklessdiary.ru

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se tvoje vlasy moc líbily! Ale vím, co je to za otravu :D :D jinak ti to moc sluší :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Takže tvá přirozená barva vlasú je blond, jestli jsem to dobře pochopila, ano? Mně se moc líbí dlouhé vlasy, takže kdybych měla tvou původní délku, asi bych do tak radikální změny nešla. Strašně moc bych si přála dlouhé vlasy, ale bohužel mi vůbec nerostou. Zaseknou se vždycky někde u ramen, pak už jsou to vždycky jen slabé a roztřepené cancourky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda tě tu opět vidím. :)
      Původní barva je spíš špinavá blond, vždycky jsem nadávala, že to není žádná barva, taková šedá myš. :D
      Ale chápu postoj člověka, kterému dlouhé vlasy nenarostou, že by si jich vážil víc. Kdyby ty moje nebyly zničené a barvené, klidně bych je někde darovala. :D

      Vymazat
  8. Seš kočka a hrozně ti ty kratší vlasy sluší!:)

    Já mám momentálně na hlavě hroznou slámu a taky bych se měla nechat ostříhat, jenže sem líná:D

    OdpovědětVymazat
  9. Já jen přemýšlím, jak je to možné, že jsi napříč dětstvím a dospíváním vypadala pořád krásně a roztomile, zatímco ta má "trapná" fáze začala zhruba v osmi a mám dojem, že nikdy neskončila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi trdlo :D a lichotnice zároveň. ♥ Možná to bude tím, že já svou skřítkovskou fázi (skoro celou základku) přeskočila a nezveřejnila. :D

      Vymazat
  10. Dlouhé vlasy prostě patří ke krásné dívce. :)

    OdpovědětVymazat