2/27/2017

TYRŠOVY SADY










Když máte v ruce mobil, máte k němu skloněnou hlavu a jdete po městě, připomínáte zombie, kterou nikdo neosloví. Někdy jsem zombie i já, tomu se těžko vyhýbá. Možná proto jsem ráda, že nemám v telefonu data.

Ale když máte v ruce foťák, hrbíte se k němu jako Glum, střídáte pozice od člověka s obrnou po skřítka v zahradě - nikomu to nepřipadá divné, naopak se Vás ani nebojí oslovit.

Ten den jsem jela do Pardubic na otočku a čekání na vlak jsem si zkrátila focením Tyršových sadů. První fotka vznikla po cestě k nim. U ní jsem se setkala s oslovením číslo 1. "Proti slunci?" ... ??? ... Kolem mě projel cyklista kroutící hlavou a já na něho hleděla do té doby, než mi zmizel z obzoru. Pozdě mi došlo, že to bylo opravdu na mě.
A tam se pak rozjel můj vztek. Neví, jak ta fotka vypadá, mluví na mě, aniž by čekal, že mu odpovím a ze všeho nejvíc mě nasral ten přízvuk.

Oslovení číslo 2 bylo někde mezi focením chmýří (nebo co to je). "Prosímtě, ani se jí neptej." "Slečnooo?" Prý, co je to za ptáka. "Myslíte to černé? To není havran?" Zasmáli se a šli dál. Prý si myslel, že jsem nějaká bioložka, když tam stojím v kvítkách. Ne, jen ráda fotím.

Třetí oslovení už nebylo s foťákem v ruce, ale s knížkou. Netuším, kolik tomu prckovi mohlo být, ale dítě pozdravilo, já se usmála, pozdravila taky... a život šel dál.

Přeji úspěšný start týdne se sluncem v duši i na tváři.

Vaše Sova

14 komentářů:

  1. Moc krásné fotečky i tobě pěkný začátek týdne !! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdybych ty fotky neměla zhodnotit pocitově, tak jsou neskutečně nádherně nafocené, makro je skvělá věc! Jaký máš foťák? :)
    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  3. A mně se zrovna ta první (a pak poslední) líbí nejvíc. Kouzlo focení je i v tom nedodržovat pravidla a se sluníčkem se krásně kouzlí. Dnes fotí naprosto každý, ale i tak se lidi diví, když člověk pro lepší záběr vleze do křoví a tak. Není mi to příjemné. Celkově nejsem fanda takových oslovení na ulici. Tedy, nevadilo by mi to, ale většinou je to spíš otravné než že by to vedlo k zajímavé konverzaci. Úplně nejhorší je v metru "Co čtete, slečno?".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Přesně, ráda fotím "proti slunci" :D, kolikrát vidím až na počítači, jaké nové barvy mi tam vyhodil odraz světla... A tyto otázky v metru ti nezávidím, jsem ráda, že putuju nejčastěji vlakem, kde se můžu zašít.

      Vymazat
  4. pekný príbeh :)) a fotky sú neskutočné, tá druhá je pre mňa top :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je mile, necakala by som, ze to moze niekoho az tak zaujat :) inak krasne a priam rozkosne fotky aj ked su proti slnku :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  6. Třetí oslovení mi úplně vykouzlilo úsměv, muselo to být milý :) Fotky jsou krásné :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Proti slunci taky někdy fotím a náhodou to není někdy vůbec špatné.. Naopak. Sluníčko všeobecně dává fotkám šmrnc a barvu.

    OdpovědětVymazat
  8. What great photos!
    Have a nice day!
    www.recklessdiary.ru

    OdpovědětVymazat
  9. V Pardubicích jsem strávila tři roky na vejšce a Tyršovy sady miluju a fotila jsem tam nespočetkrát a přiblblých komentářů, rádoby vtipných poznámek atd jsem si taky užila požehnaně:)

    Jinak se mi nejvíc ty proti sluníčku ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné fotky, krásná hra se světlem. Nevím proč, ale nejvíce mě zaujala druhá fotografie. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krásné fotky! Mám rád takové detailní snímky přírody :D Dlouhou dobu jsem neblogoval, ale zase chci začít.. Můžeme se sledovat navzájem :)

    http://neverforgetneverlookback.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat