1/29/2017

ČTU TEĎ; ČETLA JSEM PŘED TÍM

Ujasnění položky v menu PRÁVĚ ČTU; Co jsem vlastně četla loni?

Jakmile jsem napsala, že čtu momentálně Astrologii lásky, řekla jsem si, že je na čase uvést na pravou míru, proč se tu objevuje zrovna něco takového.

Netajím se tím, že jsem občas nehodila oko na horoskop, ale rozhodně nepatřím do hledačů lásky ve hvězdách. Kor, když už nějakou mám... Za všechno prostě může ta bakalářka.

Motivační literatura zaměřená na ženy... Takže. Až tu po astrologii nastoupí Čarodějnický kalendář, neupalte mě. Nečtu to pro sebe, ale pro práci. Za kterou mi nikdo nezaplatí, ale sežere mi nervy.

To je asi k tomu, co tu v poslední době přibývá. Odborná literatura ohledně literatury samotné, motivační knížky, které mě nesmí zblbnout...

Za rok 2016 jsem se pohoršila v počtu přečtených knížek. Rok před tím jsem nastřádala okolo 70 titulů, teď jsem klesla asi na 40. Ale je to jen číslo. Furt je toho kotel, co mi mozek zahltilo.
A co že to bylo?

Za odbornou kope: Sýr a červi; Divočina; Nic není nemožné; Procitnutí do živé země; Staletí kolem nás; Warhol; Dalí; Vizuální myšlení; Démoni ze země nevědomí; Člověk mluvící; Rétorika a řečová kultura; A ptáš se, knížko má; Metafory, kterými žijeme; Stylistika a...; Přesvědčujte a ovlivňujte pomocí příběhů a Zakázaná rétorika.

A to ostatní?
• Klaunovy názory; Spalovač mrtvol; Ledová stěna; Ponurá sluj; Předposlední utkání; Konec; Biomanžel; Velký Gatsby; Julie mezi slovy; Návrat starého Varana; 1984; Helimadoe; Dívka v pavoučí síti; Norské dřevo; Tohle byl můj pokoj; Tvář za sklem; Povídky (E. A. Poe); Vedlejší příznaky; Bílá velryba; Bílý tesák; Mořský vlk; Nesnesitelná lehkost bytí; Jezero; Bábovky; Kladivo na čarodějnice; Krysař; Kafe a cigárko a Kronika ohlášené smrti.

Pokud by se tu našel někdo, koho by zajímal můj názor na nějakou knížku. Ptejte se, třeba něco sesmolím.

Vaše Sova

3 komentáře:

  1. Podle názvu mě zaujala kniha Nic není nemožné a Tohle byl můj pokoj...zkusím se po nich podívat v knihovně.

    OdpovědětVymazat
  2. Divočinu jsem také přečetla a dost se mi líbila. Od Norského dřeva jsem čekala asi vážně hodně, protože mě tolik neohromilo - oproti knize Sputnik, má láska (ta mě naopak nadchla). No, Bábovky mám letos také v plánu, 1984, Kafe a cigárko...mohla bych tak pokračovat dál a to bychom tady byly do zítřka :D. Mimochodem, moc pěkný blog! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju... :))
      Držím palce, ať se dostaneš ke všem knížkám, které sis vyhlédla. Co se Bábovek týče - kdybych je nečetla, vůbec bych o nic nepřišla. A Kafe a cigárko vnímám stále jako blog i přes to, že jsem to četla v knižní podobě. Blízké to bylo mému příteli díky divadelnímu prostředí.

      Vymazat