3/06/2016

JÍDLO

V poslední době všude probírané téma; Jak je to se mnou
Pro zobrazení celé fotky stačí jedno kliknutí.

Od recenze se vracím zpátky k tématům a tentokrát mě napadlo jídlo. Možná k tomu přispěly články v ELLE, ale celkově se vlastně poslední dobou nemluví o ničem jiném. Nikomu to nevyvracím, že správná strava je základem pro zdravé tělo (a ve zdravím těle, zdravý duch), ale kdo by to byl čekal, že se z toho stane móda?

Pamatuju si to období, kdy jsem byla malá, ve škole jsme si vykládali o tom, kdo co snídal, a já vždy přiznala barvu, že ta sváča, kterou zrovna žvýkám, je mé první jídlo dne. U babičky jsem se rozežrala, kde mě nutili snídat, svačit, obědvat... Ale doma to zase ustalo, jednoduše jsme jedli, až byl hlad, a ten prostě nebyl vždy.

Možná si řeknete: "Proto tak vypadá", ale to není pravda. Naše geny jsou hold svině. Někdo mi závidí, někdo mě chytá za kůži a nabádá mě, ať jím. Nebo se lidi ptají, jestli vůbec něco žeru. A ti, co mě znají, a náhodou u mě zrovna stojí, se těm dotazům vysmějou. I sami muži použijou větu: "Ta toho sní víc než já." Váha se mi pohybuje od 47 do 49 kilo a měřím zhruba 167 cm.


Pochybuju, že jsem vyrostla. Ale výš už to nedostanu (váhu).

Můžu jest pravidelně, jím pořád maso, ne, nejím zdravě, ale zeleninou nepohrdnu, právě naopak, jen jsem líná si jídlo připravovat dýl, než je nutné. A teď se vracím zpátky ke globálnímu boomu. Opravdu nejsem ten typ, že bych najednou začala hlídat svůj jídelníček, počítat kalorie a do toho ještě jako bonus cvičit a být zrovna v objemovce. Například můj bratr díky svalovině přibral, ale chrt je to tak či tak. Jím, když mám hlad (a zrovna peníze), jím velké porce, až se držím za břicho a cítím se "nafuklá jak žaba" a pohyb mám taky ráda. Sport celkově. Proč se ale trápit, fotit své postupy, které stejně vidět nejdou (jak u většiny známých s podobnými příspěvky), na co fotit své jídlo, když stejně skončí tam, kde všechno ostatní?

Kdybych nevstávala v 5 ráno, tak možná ještě v 11 večer budu mžourat do ledničky. Třeba včera jsem z ní o tomto čase tahala hrnec se segedínem. Dobrou chuť!

Vaše Sova


6 komentářů:

  1. Ty tvoje geny včetně těch kil bych bral, jsi šťastný člověk. Nejvíc mi taky chutná až před spaním. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Máš to dobře nastavené, hlavně bysme měli pít.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak hlavne, že si spokojná a ja by som tvoje gény a spalovanie niekedy brala! Ja sa riadim tým, že nemusí to byť všetko brutálne zdravé a bio a neviem aké, hlavne to musí byť rôznorodé, pravidelne a hlavne s chuťou. Radšej si dám burger a budem happy ako by som mala na silu jesť nejaký šalát.

    OdpovědětVymazat
  4. Krapet ti závidím, jak to s tím jídlem máš, já dost často jím i když hlad nemám. :D :) Patřím mezi ty, co se snaží zlepšit svojí životosprávu, ale max. po čtvrt roce je to přestane bavit a jedou si zase to svoje. Taky si nemůžu stěžovat na geny, ale přece jen mám spalování krapet pomalejší, což mě někdy štve...

    OdpovědětVymazat